Kom rij mee!

De Grootste Verschillen tussen Deliveroo en UberEATS

Deze blog is op 2019-06-20 gepublished door abc

Het grootste verschil tussen Deliveroo en Uber Eats is de manier waarop je online kan gaan om te bezorgen.

Bij Uber Eats kan je altijd online gaan wanneer je wil. Bij Deliveroo moet je (tenzij het nog niet vol is) van te voren aangeven wanneer je wil bezorgen. Riders met betere statistieken krijgen voorrang bij het inplannen van bezorgtijden.

Statistieken

Je statistieken worden op verschillende manieren bijgehouden door Uber Eats en Deliveroo.

Bij Uber Eats wordt bijgehouden wat klanten voor feedback geven. Als de klant bijvoorbeeld aangeeft dat je te laat was of dat de verpakking gescheurd is afgeleverd, kan je dat terug zien in je profiel. Zie screenshot 👇

Bij Deliveroo worden je statistieken op andere manieren bijgehouden.

  • Aanwezigheid
    Was je op tijd online voor de sessie die je boekte? Je hoeft niet precies op tijd online te zijn: je mag een paar minuten te laat zijn - anders gaan je statistieken omlaag.

  • Late Annulering
    Heb je minder dan 48 uur van te voren geannuleert voor een geboekte sessie? Zo ja, dan gaan je statistieken omlaag.

  • Super-Peak
    Was je online tijden de super-peak uren in het weekend?

Bij Deliveroo moet je tussen 6 uur en 8 uur in de avonden vrijdag, zaterdag en zondag online zijn geweest om je statistieken op peil te houden.

Elke maandag zijn er drie tijdstippen waarop je als rider nieuwe sessies kan boeken. Om 11 uur in de ochtend, om 3 uur in de middag en om 5 uur in de middag. Hoe beter je statistieken zijn, hoe eerder je sessies kan boeken. Je kan ook automatisch aangeven welke sessies je wil, zodat het automatisch voor je wordt geboekt.

Note: je statistieken worden elke twee weken gereset dus je kan je statistieken altijd verbeteren wanneer je dat wilt.

Verdiensten💶💶

Bij beide bezorgdiensten krijg je per bestelling ongeveer EUR 5,- uitbetaalt. Maar toch zijn er verschillen.

Uber Eats verandert de prijs die je krijgt uitbetaald. Als je online gaat als het druk is bij restaurants, krijg je meer dan wanneer het niet druk is. Dit worden prijs boosts genoemd.

Deliveroo gebruikt ook boosts maar veel minder dan Uber Eats.

Als je alleen tijdens de piek perioden zou werken in een drukke stad zou je meer verdienen met Uber Eats dan met Deliveroo. Maar als je op een stabiele en verzekerde manier toch nog een goede beloning wil halen kan je beter voor Deliveroo gaan. Gemiddeld verdien je waarschijnlijk bij beide bezorgdiensten ongeveer even veel.

Kleding en Spullen

Deliveroo heeft mooie en gebruiksvriendelijke spullen. Je kan je bezorgtas oprollen, zodat je tas niet uitsteekt. De spullen van Deliveroo zijn ook mooier qua design: dit geeft je een gevoel van trots als je het draagt. Bij beide bezorgdiensten krijg je ook nog telefoonhouders en opladers, maar die zijn meestal niet goed en worden niet gebruikt door de meeste riders.

Support

Als je verpakking een keertje scheurt of als je een keer te laat aankomt bij je klant zal Deliveroo je dat niet kwalijk nemen. Je kan altijd uitleggen wat er gebeurde en er wordt geluisterd. Er zit een chat in de app voor support: bijvoorbeeld als je je klant niet kan vinden, niet kan bellen of als je fietspech hebt en moet stoppen. Je wordt altijd goed geholpen, als dat ooit een keertje nodig blijkt te zijn. Vooral in je eerste drie maanden is dit heel handig!

Bij Uber Eats krijg je meer verantwoordelijkheid over je bezorgingen. Als je je klant niet kan vinden is het lastig om meteen in contact te komen voor hulp. Het is aan jou om je bezorgingen goed te leveren. Als je het goed doet, zie je dat terug in je statistieken.

Bij Deliveroo word je uitgenodigd voor rider events zoals voetbaltoernooien en barbeques. Ik zou het leuker vinden als ze kookworkshops of zoiets zouden doen. Deliveroo organiseert ook EHBO-cursussen voor de veiligheid van riders en anderen. Je kan met Deliveroo ook kortingen krijgen tijdens en na je sessies bij restaurants, opleidingen en andere plekken. Kortingen zijn rond de 20%. Erg fijn!

De Rider App

De Deliveroo App is beter gebouwd en handiger om te gebruiken. De Uber Eats app ziet er wel mooier uit maar is moeilijker om te leren gebruiken als je net begint.

In de Uber Eats app is het lastig te onthouden waar alle knoppen zitten. Bovendien gebruikt de app meer batterij, waardoor je bij oudere devices sneller een oplader erbij moet nemen. De online kaart van de Deliveroo app werkt beter omdat je de straatnamen kan lezen.

Als je eenmaal gewend bent aan de riders apps, merk je de verschillen niet meer.

Eindstand

Uiteindelijk hebben beide bezorgapps voordelen en nadelen. Het grootste voordeel van Deliveroo is dat je verzekerd bent van voldoende bestellingen in de sessies die je boekt. Andere voordelen van Deliveroo zijn dat je een mooie en handige bezorgtas krijgt en dat je via de app kunt chatten met support.

Het grootste voordeel van Uber Eats is dat je altijd online kan gaan om te bezorgen.

Het maakt niet uit met welke bezorgdienst je start; uiteindelijk ligt het eraan hoe je de diensten inzet om er het meeste uit te halen. Tijdens piekuren kan je beter rijden voor Uber Eats en tijdens niet-piekuren kan je beter rijden voor Deliveroo. Als je mooie spullen wil, kan je beter met Deliveroo rijden.



btc: bc1q5cnve8cnqjt3qhtl5nw0a0jgp7mx0phsl48vfm
eth: 0xBaea1D12b6092219F09470a31B5A6A304027948c
kvk: 80975313
watsap: 0638378273